Szparagowo rzodkiewkowy krem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna lekka zupa wegańska do zrobienia w 20 minut. Zupa jest ze szparagów i rzodkiewek. Wykorzystałam jadalne liście rzodkiewki które często są wyrzucane a można je jeść i są naprawdę dobre. Zupę możemy zabrać ze sobą do pracy, na lunch.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
    1 pęczek rzodkiewek
    1 por biała część
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    125 ml mleczka kokosowego
    700 ml bulionu warzywnego
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Szparagowo rzodkiewkowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myję, odcinam końcówki jak są twarde i kroje na kawałki. Główki szparagów odkładam. Por i liście rzodkiewki myję dokładnie i kroję. W garnku rozgrzewam olej, dodaje por i przesmażam chwilę, dodaję szparagi, liście rzodkiewki, wlewa bulion i gotuję na wolnym ogniu 10 minut. Dwie minuty przed końcem gotowania wkładam główki szparag i gotuję je krótko. Potem wykładam na talerz będą do dekoracji. Warzywa miksuję blenderem, dodaję mleczko kokosowe, doprawiam solą, pieprzem. Rzodkiewki kroje na plastry i przesmażam je chwilę na oleju. Zupę podaję z rzodkiewkami, główkami szparagów, natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Por Szparagi Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować