Szparagowa fasolka z parówkami w sosie

4.49 (170 ocen)

  • 60 min

Szybka i smaczna propozycja na kolację na ciepło,mój mąż bardzo lubi to danko:) może i Wam posmakuje:) zapraszam:))

  • 60 min

Składniki:

  • 350 g fasolki szparagowej
    250 g parówek wieprzowych dobrej jakości
    1 czerwona cebula
    2 łyżki margaryny do smażenia
    100 g koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1 szklanka wody ( do sosu)
    6 gałązek świeżego tymianku
    sól,pieprz i ostra papryka w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagowa fasolka z parówkami w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć,osuszyć,oczyścić z ogonków i łyka jeśli jest. Przełożyć do garnka,dodać sól i zalać wodą. Ugotować do miękkości. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę. W rondelku roztopić margarynę i zeszklić cebulę. Parówki obrać z osłonki i pokroić na 1,5 cm kawałki. Dodać do cebuli i smażyć aż parówki się zrumienią. Listki tymianku obrać z gałązek i raz przesiekać. Dodać do garnka,wymieszać. Wrzucić fasolkę i chwilę razem smażyć. W osobnej miseczce wymieszać mąkę z koncentratem i wodą. Wlać do garnka i dobrze wymieszać aby składniki się połączyły i zagotować.Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować