Szparagi zawijane kurczakiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe z soczystym i miękkim kurczakiem połączonym z chrupiącymi szparagami i niezwykle aromatyczną szynką.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600g fileta z kurczaka
    18 szparagów
    6 plasterków szynki dojrzewającej
    przyprawa do kurczaka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Szparagi zawijane kurczakiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie 6 sztuk), a następnie lekko rozpłaszczyć dłonią lub tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka.
  • 2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce i połączyć po 3 sztuki.
  • Szparagi zawijane kurczakiem i szynką 3. Następnie każdy pęczek szparagów owinąć filetem z kurczaka, szynką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
  • 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni i piec około 20-25minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak Szparagi Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować