Szparagi z sosem kaparowym

0 (0 ocen)

Uczta dla podniebienia

Składniki:

  • 50 dag zielonych szparagów

    1 duża cebula
    2 łyżeczki oleju
    6 łyżeczek marynowanych kaparów
    2 łyżeczki zalewy z kaparów
    5 dag sera gorgonzola
    1/2 szklanki półwytrawnego białego wina
    20 dag śmietany 18%
    sól morska i pieprz
    papryka słodka
    3 łyżeczki świeżego koperku

Szparagi z sosem kaparowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki a następnie gotujemy w osolonej wodzie tak aby końcówki wystawały ponad poziom wody. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy kapary i zalewę. Gotujemy około 3 minut następnie wlewamy wino i dodajemy ser. Gdy wino odparuje dodajemy śmietanę,koperek doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy i chwilę zagotowujemy. Szparagi polewamy sosem kaparowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy