SZPARAGI Z SEREM PARMEZAN

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybko i smacznie, oto przepis na szparagi, polecam

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek szparag
    2 łyżki sera parmezan
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Szparagi z serem parmezan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi pokroić na mniejsze części, wielkości ok 2 cm. Blanszować 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny i oliwą, dodać ser parmezan, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy