Szparagi z mozzarellą na grzance

0 (0 ocen)

Grillowane szparagi z cukinią i mozzarellą na chrupiącej grzance.

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparag
    1 mała cukinia
    ½ kulki mozzarelli
    2 kromki chleba
    olej rzepakowy
    płatki chilli
    sól

Szparagi z mozzarellą na grzance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi z mozzarellą na grzance 1. Szparagi razem z cukinią pokrojoną w cienkie plasterki grillujemy na patelni. Kromki chleba smarujemy lekko z obu stron olejem i opiekamy na patelni. Na grzankę kładziemy warzywa, na wierzch mozzarellę. Wkładamy na około 3 minuty do nagrzanego piekarnika. Posypujemy płatkami chilli i solą do smaku. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy