Szparagi z makaronem po tajsku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szparagi w każdej wersji są niesamowitym doznaniem kulinarnym. Tym razem na „warsztat” pomieszania z poplątaniem, które nomen omen, wyszło przecudownie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu chow mein
    1 łyżka sezamu
    1 łyżka czarnego sezamu
    6 sztuk szparagów zielonych
    2 szalotki
    4 grzyby mun
    300 g karkówki wieprzowej
    1 łyżka oleju arachidowego
    1 duża marchew
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka cukru palmowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Szparagi z makaronem po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi z makaronem po tajsku 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Sezam prażymy.
    Szparagi obłamujemy w miejscu, w którym same pękają. Kroimy na mniejsze kawałki.
    Szalotki kroimy w talarki.
    Marchew kroimy w zapałkę.
    Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski.
    Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy.
    Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym.
    Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
    Posypujemy prażonym sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować