Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

  • wyświetlono: 16 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do tego dania polecam młode ziemniaki z koperkiem.

ja
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

1/2 kg. białych szparagów
10plastrów szynki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka masła
1/2 łyżeczki cukru
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

  • 1. Zagotować wodę z dodatkiem soli, cukru i masła w garnku, następnie włożyć szparagi. Gotować około 20 minut.
    Szparagi wyjąć z wody, po krótkim ostygnięciu owinąć każdy szparag dwoma płatami szynki i zwinąć w rulonik a następnie podsmażyć roladki na patelni i zwiąż szczypiorkiem w kokardę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszczypiorekSzparagiwstążkiszparagi w szyncezdrowe przekąskiimprezowe przekąskipomysł na szparagiroladki ze szparagówczas na szparagiszczypiorkowe kokardki

Komentarze

Podobne przepisy

Szparagi w cieście musztardowym

Dodane przez: justi2401

Szparagi w cieście musztardowym

Zielone szparagi przygotowane w...

Drożdżówki ze szparagami

Dodane przez: SprytnaChochla

Wytrawne drożdżówki ze szparagami w boczku

Drożdżówki ze szparagami, boczkiem...

Tortilla z grilla ze szparagami

Dodane przez: mysza75

Tortilla z grilla ze szparagami

Tortilla z grilla z pysznymi szparagami...

Szparagi ew cieście francuskim

Dodane przez: beetle

Szparagi w cieście francuskim

Szybka wiosenna przekąska.

Jajka.

Dodane przez: Di bloguje

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą

Przedstawiam prostą i szybką propozycję,...

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Dodane przez: zzewa

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Szparagi, boczek i ciasto francuskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE