Szparagi w kieszonkach owinięte szynką szwarcwaldzką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kieszonka z kurczaka wypełniona szparagami i zawinięta w szwarcwaldzką :) pyszne i sycące danie

  • 60 min

Składniki:

  • 2x podwójny filet
    tymianek, oregano, sól
    ok. 200g fasolki szparagowej
    ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej
    mała cebulka
    szklanka bulionu pieczeniowego

Szparagi w kieszonkach owinięte szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ikg5ik 1. Filety oczyścić i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Każdą z połówek przekroić również wzdłuż ,ale tak by nie przerwać mięsa. w taką kieszonkę ułożyć pokrojone szparagi , dobrze osolić, obsypać oregano i tymiankiem. Zawijać w szynkę szwarcwaldzką (2 plastry na jedną połówkę fileta). Układać w naczyniu obok siebie. Całość obsypać piórami cebulki i szparagami, które pozostały. Włożyć wszystko do piekarnika nagrzanego do ok. 200*C . Po ok 10min podlać wszystko szklanką bulionu pieczeniowego i piec jeszcze 30-40min (najlepiej pod przykryciem)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy