Szparagi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Pyszna wiosenna przekąska, pięknie prezentuje się na każdym stole.

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonych szparagów (500 g)
    1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    1 jajko
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    oliwa

Szparagi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi w cieście francuskim 1. Szparagi dokładnie umyć z piasku, dolne twarde części odciąć. Szparagi natrzeć oliwą, obsypać solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Ciasto francuskie pokroić na cienkie paski i obwijać nimi szparagi. Szparagi ułożyć na blasze. Posmarować z wierzchu ciasto roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180C.

Komentarze

Podobne przepisy