SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska, którą przygotujecie w 20 minut. Idealne sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
    opakowanie ciasta francuskiego
    czosnek staropolski
    1 jajko
    czarnuszka

Szparagi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć i osuszyć, usunąć zdrewniałe końce. Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski
    na ok. 5 mm. Szparagi owijać ciastem tworząc spirale. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, doprawić czosnkiem staropolskim, posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 10-15 minut, aż się lekko przyrumienią.

Komentarze

Podobne przepisy