SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • wyświetlono: 430 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i smaczna przekąska, którą przygotujecie w 20 minut. Idealne sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi.

Hrabina w kuchni
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

pęczek zielonych szparagów
opakowanie ciasta francuskiego
czosnek staropolski
1 jajko
czarnuszka

Sposób przygotowania przepisu:

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

  • 1. Szparagi umyć i osuszyć, usunąć zdrewniałe końce. Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski
    na ok. 5 mm. Szparagi owijać ciastem tworząc spirale. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, doprawić czosnkiem staropolskim, posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 10-15 minut, aż się lekko przyrumienią.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieprzekąskiSzparagiwiosnaimpreza

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: bronislawa70

Parówki w cieście francuskim - kwiat

Ciasto francuskie - moje ulubione.

Rollsy pizzowe

Dodane przez: MałaMi

Rollsy pizzowe w cieście francuskim

Pyszna przekąska/przystawka na...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: Kloruś

Parówki w cieście francuskim

Danie jest bardzo łatwe i szybkie...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: adzia

Parówki w cieście francuskim

Doskonałe na ciepłą kolację.

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: czekoladka

Parówki w cieście francuskim

Pyszna przekąska, doskonała na...

Faszerowane pieczarki w cieście francuskim

Dodane przez: Goszka

Faszerowane pieczarki w cieście francuskim

Taka francuska koperta wypełniona...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE