Szparagi w cieście francuskim

  • wyświetlono: 342 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybka wiosenna przekąska.

14956600_1244766772250735_923036996737402594_n
  • 10 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

10 świeżych zielonych szparagów
1/3 gotowego rozwałkowanego ciasta francuskiego
2 łyżki kremowego serka śmietankowego lub z ziołami
1 żółtko
2 łyżki drobno startego parmezanu

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w cieście francuskim

  • 1. Szparagi oczyścić i odciąć ich twarde części (mniej więcej w połowie).
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować kremowym serkiem i pociąć na paski grubości ok. 1 cm.

    Każdego szparaga owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je żółtkiem i posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach, na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieSzparagiparmezanprzekąska

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: smak i uczucie

Parówki w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: AnaHana

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: elka72

Łosoś w cieście francuskim

Smaczna,efektowna i szybka wykonaniu...

parówki w cieście francuskim

Dodane przez: mariosylwia

Parówki w cieście francuskim

:-) Gorąco polecam (-:

Brzoskwinie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Brzoskwinie w cieście francuskim

Ekspresowa i pyszna przekąska dla...

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: neliada

Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Szybka i smaczna przekąska. Często...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE