Szparagi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka wiosenna przekąska.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 świeżych zielonych szparagów
    1/3 gotowego rozwałkowanego ciasta francuskiego
    2 łyżki kremowego serka śmietankowego lub z ziołami
    1 żółtko
    2 łyżki drobno startego parmezanu

Szparagi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić i odciąć ich twarde części (mniej więcej w połowie).
  • 2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować kremowym serkiem i pociąć na paski grubości ok. 1 cm.

    Każdego szparaga owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je żółtkiem i posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach, na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy