Szparagi w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szparagi w boczku to świetna propozycja na przystawkę. Idealnie nadadzą się na grilla. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pęczek szparagów,
    plasterki wędzonego boczku,
    przyprawa do grilla.

Szparagi w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy i pozbywamy się twardych części.
    Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.
    Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia.
    Układamy szparagi.

    Posypujemy przyprawą do dań z grilla.
    Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla 10-15 minut aż się boczek ładnie zarumieni.
    Podajemy z ulubionymi sosami.
    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć innych ulubionych przypraw.

Komentarze

Podobne przepisy