Szparagi pieczone pod chlebową kruszonką z mimolette

  • wyświetlono: 420 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu szparagi pod kruszonką chlebową z dodatkiem sera mimolette. Idealne na lunch lub jako dodatek do mięs z grilla.

Ewa Mróz
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 30min

Składniki

SKŁADNIKI:

•pęczek zielonych szparagów
•3-4 łyżki oleju rzepakowego
•sól gruboziarnista
•3 kromki chleba tostowego
•50 g sera mimolette

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi pieczone pod chlebową kruszonką z mimolette

  • 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części, układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą.
  • image-10xvxdb2. Chleb razem z serem blendujemy do uzyskania kruszonki. Szparagi wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, termoobieg na ok. 20 minut.
  • image-1j5xb8o3. Po tym czasie szparagi posypujemy kruszonką, skrapiamy jeszcze delikatnie olejem i zapiekamy ok. 20- 25 minut. Smacznego!
KH_02-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiSzparagiszybki obiadobiad wegetariańskipieczone szparagichlebowa kruszonka

Komentarze

Podobne przepisy

Paluchy chlebowe z czarnuszką

Dodane przez: Marcepanowa-kuchnia

Paluchy chlebowe z czarnuszką

Pyszne drożdżowe paluchy chlebowe...

koszyczki chlebowe

Dodane przez: kinga_ka

CHLEBOWE KOSZYCZKI Z JAJKIEM

Rewelacyjna przekąska która smakuje...

brownie

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Brownie chlebowe z malinami "

Pyszne chlebowe brownie z dodatkiem...

Zapiekany chleb

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem "

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany...

 Hiszpańska zupa chlebowa z chili

Dodane przez: pkrasinska

Hiszpańska zupa chlebowa z chili

Smaczna zupa z bogactwem aromatu

Chlebowe kotlety tzatziki z kminkiem

Dodane przez: JustKuchcik

Chlebowe kotlety tzatziki z kminkiem

Kotlety z chleba i płatków owsianych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE