Szparagi pieczone pod chlebową kruszonką z mimolette

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu szparagi pod kruszonką chlebową z dodatkiem sera mimolette. Idealne na lunch lub jako dodatek do mięs z grilla.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    •pęczek zielonych szparagów
    •3-4 łyżki oleju rzepakowego
    •sól gruboziarnista
    •3 kromki chleba tostowego
    •50 g sera mimolette

Szparagi pieczone pod chlebową kruszonką z mimolette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części, układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą.
  • image-10xvxdb 2. Chleb razem z serem blendujemy do uzyskania kruszonki. Szparagi wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, termoobieg na ok. 20 minut.
  • image-1j5xb8o 3. Po tym czasie szparagi posypujemy kruszonką, skrapiamy jeszcze delikatnie olejem i zapiekamy ok. 20- 25 minut. Smacznego!

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy