Szparagi na boczku z jajkiem benedykta oraz prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 20 min

To męska, bardzo sycąca wersja szparagów dla każdego faceta :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
    3 łyżki oleju
    6 plasterków boczku wędzonego
    garść płatków migdałów
    łyżka masła
    1 jajko
    1 łyżka octu

Szparagi na boczku z jajkiem benedykta oraz prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Szparagi gotujemy w osolonej wodzie al' dente ok. 10 min
    2.
    Boczek przysmażamy na patelni i dajemy ugotowane szparagi
    3.
    migdały prażymy na suchej patelni aż do uzyskania złocistego koloru, odstawiamy z gazu i dodajemy łyżeczkę masła
    4.
    do garnka z osoloną gotującą się wodą dodajemy ocet i wbijamy jajko. Po 2,5min wyciągamy łyżką cedzakowa i kładziemy na szparagi z boczkiem.
    5.
    Całość polewamy prażonymi płatkami migdałów z masłem.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy