Szparagi, łosoś i trójkolorowy ryż

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sezon na szparagi uważam za rozpoczęty !

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Filet z łososia: 1 sztuka
    - ryż trójkolorowy: 60 gramów
    - szparagi zielone: 180 gramów
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - kolendra suszona: 2 szczypty
    - pieprz cayenne: 1 szczypta
    - miód: 1 łyżeczka
    - sok z pomarańczy: 3 łyżki

Szparagi, łosoś i trójkolorowy ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przed ok. 4-5 h przed gotowaniem obiadu radzę przygotować marynatę ( z jogurtu, miodu, musztardy, kolendry, pieprzu C.i soku z pomaranczy ) i zostawić w niej rybę na ten czas.
  • 2. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec przez 25 minut owiniętego w folię aluminiową łososia.
  • 3. Szparagi ugotować na parowniku przez 7-8 minut
  • 4. Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie
  • 5. Szparagi związać szczypiorem, żeby się 'nie rozlatywały' , obok nałożyć ryż, na ryż upieczonego łososia , którego posypujemy świeżym koperkiem

    SMACZNEGO :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy