Sznycle z karkówki w grzybowym pyle

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowite kotlety z karkówki smażone na smalcu. W panierce z bułki tartej i pokruszonych suszonych grzybów.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety z karkówki ok. 400 g
    przyprawa staropolska do mięsa - majeranek, czosnek, cebula, tymianek, kminek, imbir, oregano
    sól
    3 jajka
    8 łyżek bułki tartej
    2 łyżki pokruszonych bardzo drobno suszonych grzybów leśnych
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kotlety Sznycle Jajko Dodatki

Sznycle z karkówki w grzybowym pyle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i odkroić 4 kotlety. Mięso starannie rozbić tłuczkiem i każdy kotlet delikatnie oprószać przyprawą i solą. Odłożyć do lodówki na 15 min.
    Bułkę tartą wymieszać z grzybowym pyłem. Jajka roztrzepać w miseczce.
    Każdy kotlet kolejno zamaczać w jajkach, a następnie w mieszance bułki i grzybów. Smażyć na patelni, na rozgrzanym smalcu, na złoty kolor po obu stronach.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować