Sznycle z kalafiora

4.5 (154 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Sznycle z kalafiora to świetny pomysł na letni obiad. Moje były z pomidorami posypanymi świeżą bazylią, ale sprawdzają się podane z ziemniaczkami i dowolną surówką.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kalafior: 0.5 sztuki
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Sznycle z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzamy i studzimy. Szatkujemy na niewielkie kawałeczki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy posiekaną natkę, jajko, masło i mieszamy. Zagęszczamy bułką tartą (około 6 łyżek), odczekujemy kilka minut, by bułka wchłonęła wilgoć z kalafiora. Dosmaczamy solą i pieprzem. Formujemy sznycelki, obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano z dwóch stron. I gotowe:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować