Sznycle z jajkiem w cieście jogurtowym

5 (163 ocen)

  • 30 min

Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.

  • 30 min

Składniki:


  • 4 cienko rozbite sznycle wieprzowe
    3 jajka
    cebula
    100 ml jogurtu naturalnego
    mąka
    sól ,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z jajkiem w cieście jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące.
    W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować