SZNYCLE Z INDYKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM

4.48 (155 ocen)

  • 30 min

Drób najczęściej pojawia się na moim stole. Indyk również. Dziś zapraszam na sznycelki

  • 30 min

Składniki:

  • 6 sznycli z indyka
    1 średni por
    pół szklanki bulionu warzywnego
    szklanka śmietanki 12 %
    2 łyżki serka topionego z szynką
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Sznycle z indyka w sosie śmietanowo-porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle delikatnie rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Zabieramy
    z patelni, na ten sam olej wrzucamy pokrojonego pora w plasterki. Złocimy, dolewamy bulion,
    dodajemy serek topiony i wlewamy śmietankę.Wkładamy obsmażamy sznycle. Podduszamy
    razem ok 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować