Sznycle wieprzowe w omlecie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczne i efektowne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • sznycle wieprzowe 4
    sól, pieprz
    jaja 4
    mleko 4 łyżki
    mąka pszenna 2 łyżeczki
    masło do smażenia
    szczypiorek

Sznycle wieprzowe w omlecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie sznycli. 1. Sznycle wieprzowe rozbić na cienkie plastry, posypać solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym maśle z obu stron.
  • Smażenie omletu ze sznyclem i szczypiorkiem. 2. Jaja rozmącić z mlekiem, solą i mąką (na 1 omlet liczyć 1 jajo, pół łyżeczki mąki i łyżkę mleka). Wylać na patelnię z rozpuszczonym masłem. Gdy masa zacznie tężeć, ułożyć na wierzchu usmażone sznycle, posypać posiekanym szczypiorkiem i jeszcze chwilę pozostawić na ogniu.
    Podawać z frytkami lub z gotowanymi ziemniakami polanymi masłem i z surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy