Sznycle w ziołach

5 (154 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    60 dag schabu
    2 pęczki rzodkiewek
    3 jajka
    3 łyżki ziół( natki. koperku, szczypiorku, tymianku)
    po 2 łyżki masła i oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotuj, wystudzone potnij na plasterki.
  • 2. Schab potnij na 6 plastrów, każdy lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron pieprzem i solą. Rzodkiewki potnij w paski.
  • 3. Jajka roztrzep w miseczce, dodaj mąkę i posiekane zioła, pieprz , sól. Dokładnie wymieszaj.
  • 4. Plasterki schabu oblep w cieście i smaż na złoty kolor. Na drugiej patelni rozpuść masło i zrumień na nim ziemniaki i rzodkiewki. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować