Sznycle Drobiowe W Panierce Sezamowej

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny prosty pomysł na urozmaicenie smaku kotletów które tak wszyscy lubimy. Dodatek sezamu nadaje bardzo przyjemnego smaku kotletom oraz fajnie chrupie podczas jedzenia.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 kotlety:
    4 sznycle z indyka lub kurczaka
    5 łyżek mąki pszennej lub kukurydzianej (można pomieszać)
    5 łyżek sezamu
    2 małe jajka
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony, ewent. wasza ulubiona przyprawa do kotletów
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Sznycle Sznycle z indyka

Sznycle drobiowe w panierce sezamowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Plastry lekko rozbijamy, oprószamy przyprawami i odstawiamy (można na kilka godzin a można na chwilę do lodówki)
    2. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem soli i pieprzu.
    3. Mąkę mieszamy z sezamem (ja czasami do mąki dodaje jeszcze trochę przypraw aby kotlety naprawdę były aromatyczne zwłaszcza jak nie miał czasu poleżeć w przyprawach w lodówce)
    4. Każdy kotlet najpierw moczymy w jajku, a następnie w mące z sezamem.
    Smażymy na rozgrzanym oleju a po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować