REKLAMA

Sznycle drobiowe marynowane w jogurcie

wyświetlono: 132 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.

opublikowany: 17.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z piersi kurczaka
    200 g jogurtu naturalnego
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy
    do panierowania:
    semolina
    jajka
    panko

    olej do smażenia

    półplasterki cytryny do podania
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Posiłek:

Jak zrobić Sznycle drobiowe marynowane w jogurcie?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: agula261

Skrzydełka marynowane w jogurcie

Ciekawa odmiana zwykłych skrzydełek

kategoria: Dania główne opublikowany: 27.02.2015 | wyświetlono: 1154 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: 23ewelina 23ewelina

Sznycle drobiowe po francusku

Zamiast tradycyjnych kotletów,polecam wypróbować sznycle po francusku,mają fajny cebulowy smak.

kategoria: Dania główne jajko Ser opublikowany: 15.03.2020 | wyświetlono: 525 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE