Sznycle drobiowe marynowane w jogurcie

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z piersi kurczaka
    200 g jogurtu naturalnego
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy
    do panierowania:
    semolina
    jajka
    panko

    olej do smażenia

    półplasterki cytryny do podania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Sznycle drobiowe marynowane w jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować