Sznycelki ze szpinakiem w płatkach owsianych

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Zdrowy i dietetyczny posiłek

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g mięsa mielonego z indyka
    6 kulek szpinaku mrożonego (lub świeży)
    cebula dymka - część zielona i biała
    sól, pieprz, wegeta 1/2 łyżeczki
    ząbek czosnku
    ok 5 łyżek płatków owsianych

Sznycelki ze szpinakiem w płatkach owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy.
    Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy czosnek, cebulę - część białą,
    sól i pieprz, chwilę smażymy.
    Mięso mieszamy z wegetą, zieloną dymką i gotowym szpinakiem.
    W rękach formujemy kulki, które obtaczamy w płatkach owsianych.
    Sznycelki układamy na patelni, spłaszczamy delikatnie.
    Smażymy z dwóch stron na rumiano.
    Gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy