Sznycelki z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatna konsystencja I chrupiące na zewnatrz będą idealnym posiłkiem dla dzieci I dobrym sposobem na przemycenie odrobiny szpinaku.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 4,5 kostek mrożonego szpinaku, jedna mała cebula, 1 jajko, sól I pieprz do smaku.

Sznycelki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze gotujemy jak na opakowaniu, w miedzyczasie podsmażamy cebulke I szpinak na maśle (gdy ostygną) mieszamy z kasza I jajkiem, nastepnie przyprawiamy do smaku. Formujemy kulki lekko spłaszczając i smażymy na oleju (u mnie z pestek winogron).

Porady

Polecam formować mokrymi dłońmi, masa wtedy sie tak nieklei do rąk...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy