Sznycelki cebulowe z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Niebanalna odsłona kotlecików z kurczaka w pysznej cebulowej panierce, prosty sposób na odmienienie codziennego obiadu

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    1 jajko duże
    2 kopiaste łyżki mąki
    ok. 50ml mleka
    2 gorące kubki zupa cebulowa z grzankami
    Pół średniej cebuli

Sznycelki cebulowe z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta rozkrój w poprzek w cienkie kotleciki,o grubości ok.pół centymetra. (Można delikatnie rozbić.
    Cebulę pokrój w cieniutkie piórka i podsmaż na odrobinie masła.
    Mleko jajko mąkę Gorące Kubki wymieszaj dokładnie na jednolitą masę Dodaj podsmażoną cebulę.Ciasto powinno być dość gęste. Odstawić na 5 minut następnie panieruj rozkrojone fileciki i smaż na gorącym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy