Sznycel z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

doskonały na karnawał

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SZNYCLE:
    - mięso drobiowe: 50 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - kucharek: 5 gramów
    - bułka: 1 sztuka
    - margaryna w kostce: 0.33 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    FARSZ:
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - kiełbasa śląska: 1 sztuka

Sznycel z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dać do miski. Bułkę rozmoczyć w wodzie. Odcisnąć ją z wody, dodać do mięsa, wbić jajko. Wymieszać. posolić , popieprzyć. Dodać przyprawę kucharek. Cebulkę drobno pokroić, zeszklić na margarynie. Dodać do mięsa. Dokładnie wszystko wyrobić. Wziąć trochę mięsa, dać na rękę i rozplaszczyć. Marchewkę, cebulę i kiełbasę pokroić w paski. Dawać po trochu na rozplaszczone mięso i zwinąć w roladkę. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy