Sznycel drobiowy w sezamie z pieczarkami z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie drobiowe mięso zrobiłam na śniadanie , trochę zieleniny i pożywny posiłek gotowy. Wykonanie to kilka chwil, a radość ogromna gdy znika w oka mgnieniu z talerzy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe - nieduże
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki sezamu białego
    przyprawa do mięs
    300 g pieczarek
    1 średnia cebula
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
    ulubiona lekka surówka
    posiekany szczypiorek do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Sznycel drobiowy w sezamie z pieczarkami z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycel drobiowy w sezamie z pieczarkami z cebulką 1. Filety przekrawam na pół po szerokości, osypuję przyprawą do mięs, panieruje w mące, zmieszanym jajku oraz zmieszanej bułce tartej z sezamem, smażę na oleju na małym płomieniu z obu stron na rumiano.
    Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję oczyszczone i pokrojone w pół plasterki pieczarki, podsmażam do odparowania wody, doprawiam solą i pieprzem.
    Filety podaję z pieczarkami, osypane szczypiorkiem z ulubiona surówką.

Porady

Moja surówka to mieszanka miksu sałat, z mini pomidorkami , cebulką i lekkim dresingiem. Jeśli ktoś ma życzenie usmażone sznycle możemy osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować