Szklane migdały z cynamonem i chili

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Przekąska pod choinkę. Wyrazisty smak. Lekko gorzkie, pachnące cynamonem i lekko pikantne za sprawą chili.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cukru
    100 ml wody
    200 g migdałów ze skórką
    cynamon na koniec łyżeczki
    szczypta chili

Szklane migdały z cynamonem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni zagotować wodę z cukrem. Zredukować ogień i wsypać migdały, cynamon i chili. Tak długo gotować i mieszać na wolnym ogniu aż migdały pokryją się karmelem. Żeby były takie bardzo ciemne jak moje trzeba dłużej smażyć na patelni.
    Jeszcze gorące rozłożyć na arkuszu papieru do pieczenia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Te które się posklejały porozdzielać.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy