szczupak faszerowany łososiem i kurkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

trochę pracowita ale znakomita przystawka dla osób lubiących ryby

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • składniki:
    szczupak ok 1 kg
    20 dag surowego łososia
    20 dag kurek usmażonych na masełku
    1 bułka kajzerka namoczona w mleku
    1 jajko
    1 cebula zeszklona na maśle
    sól, vegeta i pieprz do smaku

Szczupak faszerowany łososiem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0dlgw8a 1. ze szczupaka delikatnie zdejmujemy skórę z odrobiną mięsa, tak aby jej nie naruszyć. pozostałe mięso obieramy z ości, wykorzystujemy je do farszu. Mięso szczupaka, namoczoną kajzerkę, cebulę mielimy w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. do farszu dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, jajko, usmażone w całości kurki. wyrabiamy masę doprawiając solą i pieprzem. farszem napełniamy skórę szczupaka, zaszywamy, owijamy gazą i umieszczamy w garnku zalewając wrzącą wodą z odrobiną vegety. gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny. studzimy.po wystudzeniu zdejmujemy gazę i podajemy.

Porady

roladę można ułożyć ozdobnie na półmisku, dodać marynowane śliwki i zalać żelatyną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy