Szczawiowe pesto

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy szczaw najlepszy. Do tego po garści orzechów, pestek dyni i ..........

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 garści świeżego szczawiu
    garść obranych orzechów włoskich
    garść obranych pestek dyni
    ok. 80 ml oliwy z oliwek
    150g sera parmezan
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Szczawiowe pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szczawiowe pesto 1. Szczaw przebieramy myjemy i dokładnie osuszamy. Czosnek obieramy.
    Wrzucamy do blendera. Dorzucamy orzechy i pestki dyni, ścieramy parmezan dodajemy do reszty.
    Zaczynamy blendować powoli wlewając oliwę.
    Uzyskujemy odpowiednią dla nas konsystencję.
    W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować