Szczaw w słoikach

4.5 (160 ocen)

Jest to przydatne na zimę do zup

Składniki:

  • Szczaw i sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szczaw w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dowolną ilość szczawiu opłukać i przekroić na mniejsze kawałki.
    Odstawić na chwilę na durszlak aby trochę ściekł z wody.
    Następnie przesypać szczaw do miski i posypać sporą ilością soli.
    Gotowy napychać do słoiczków najlepiej takiej wielkości jak kupujemy koncentrat pomidorowy.Nadmiar soku wylewamy,upychamy do oporu.
    Na taki słoiczek potrzebujemy sporej ilości szczawiu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (199 ocen)

Ryby w słoikach.

To może cię zainteresować