szaszłykowy jeż

4 (1 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

szybkie smakowite i zabawne danie dla rodziców jak i dzieci :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - arbuz: 0.5 sztuki
    - kabanos: 6 sztuk
    - ser żółty: 0.5 kilograma
    - ananas z puszki: 1 puszka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - oliwki: 20 sztuk
    - wędlina: 10 plastrów
    - patyczki do szaszłyków: 20 sztuk
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłykowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza wydrążamy i smacznie zjadamy :) możemy też pokroić go w kosteczki i dodać do szaszłyczków
    Ser, paprykę i ananasa kroimy w kosteczkę wędlinę w plasterki i dzielimy na pół kabanosy tniemy na kawałki około 3-4 cm pod skosem, krążek ananasa tniemy na 6 porcji
    Wszystko nakładamy na patyczki od szaszłyków kompozycja dowolna zakańczamy szaszłyka oliwką
    tak przygotowane szaszłyki wbijamy w odwróconą połówkę arbuza

    Zapewniam, że takiego jeża nasze pociechy chętnie skosztują :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować