Szaszłykowe Cypiski

4.5 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nietypowe, zaskakujące szaszłyki mogą być hitem na imprezach.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 połówki fileta z kurczaka
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • 1 kulka mozzarelli
    • ½ papryki czerwonej
    • 2 ogórki konserwowe
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłykowe cypiski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
    Na każdym plasterku układamy wzdłuż mięsa pasek mozzarelli, pasek papryki oraz ogórka.
  • mięso 2. Zwijamy każdy kawałek mięsa w roladkę, układamy poziomo, ciasno koło siebie i wbijamy pionowo 4 wykałaczki do szaszłyków.
  • mięso 3. Następnie kroimy na cztery pionowo części.
  • szaszłyki 4. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
  • szaszłyki 5. Podajemy z ulubionym sosem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować