Szaszłyki ze schabu i warzyw

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane szaszłyki podaję do ryżu lub kaszy jaglanej. Smakują wybornie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. surowego schabu
    1 papryka
    8 małych pomidorków
    4 plasterki boczku
    1 cebula
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    3 łyżki oleju
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka czubrycy zielonej
    Dodatkowo:
    namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków
    naczynie do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki ze schabu i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Schab kroję w sporą kostkę, polewam olejem, posypuję przyprawą do mięs, czosnkiem niedźwiedzim, mieszam, odstawiam. Paprykę i cebulę kroję, polewam olejem, octem balsamicznym, posypuję czubrycą zieloną, mieszam.
  • jk 2. Na patyczki wbijam naprzemiennie schab, boczek, warzywa. Układam w naczyniu do zapiekania, polewam pozostałymi marynatami. Piekę 35 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować