Szaszłyki z warzyw i fileta drobiowego.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowa przekąska gotowa w kilka chwil.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag fileta z kurczaka
    2 duże ziemniaki
    10 małych cebulek
    pół czerwonej papryki
    sól,pieprz
    oliwa
    przyprawa do kurczaka
    zioła prowansalskie

Szaszłyki z warzyw i fileta drobiowego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka.
  • 2. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić na kawałki.Cebulę obrać.Paprykę pokroić na kawałki.
  • Przyprawione. 3. Patyczki do szaszłyków posmarować oliwą.Przygotowane warzywa i mięso nakładać na patyczki.Oprószyć solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Do pieczenia. 4. Szaszłyki skropić oliwą i piec w foliowym rękawie do pieczenia około 20-25 minut,aż warzywa i mięso będą miękkie.
  • Upieczone. 5. Podajemy od razu gorące.

Komentarze

Podobne przepisy