Szaszłyki z serc kurzych

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetnie sprawdziły się na weekendowym pikniku.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg serc kurzych

    Marynata:
    1/2 szklanki oleju
    1/4 szklanki białego wina wytrawnego
    3 ząbki czosnku
    sól.pieprz czarny

Szaszłyki z serc kurzych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z serc kurzych 1. Przygotować marynatę. Do naczynia wlać olej, wino, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól.pieprz, wymieszać.
  • Szaszłyki z serc kurzych 2. Serca opłukać, wrzucić do marynaty , wymieszać. Odstawić na około 3 godz.
  • Szaszłyki z serc kurzych 3. Następnie serca nadziać na drewniane patyczki do szaszłyków. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec około 30 min. przewracając aż będą miękkie. Podawać z ryżem posypanym kurkumą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy