Szaszłyki z sarny

  • wyświetlono: 2833 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mojemu mężowi bardzo posmakowały te szaszłyki

1dd

Składniki

1 kg polędwicy lub schabu z sarny
60 dag boczku wędzonego wieprzowego
30 dag pieczarek
4 cebule
2 świeże papryki
sól i pieprz
patyczki do szaszłyków

Marynata:
4 łyżki oleju
3 łyżki przyprawy do wołowiny
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki z sarny

  • 1. Olej mieszamy z przyprawą do wołowiny, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z sarny myjemy kroimy w dość grubą kostkę,dodajemy marynatę i wkładamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie pieczarki i boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w ósemki. Nabijamy na patyczki kolejno mięso , boczek, paprykę, cebulę, mięso , boczek i pieczarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia smarujemy 2 łyżkami oleju układamy szaszłyki posypujemy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 1,5 godziny w 190 C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczyladziczyznaszaszłyki z sarny

Komentarze

Podobne przepisy

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą

Dodane przez: Jaga85

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą...

image-1mej5bb

Dodane przez: paolineczka

Szaszłyki

Mój mąż bardzo przepada za szaszłykami,...

image-2a0d3dv

Dodane przez: ewuska2016

Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Takie szaszłyki zawsze goszczą...

Dodane przez: Klaudyna213

SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKI NA GRILLA

Pyszna alternatywa do tradycyjnych...

szaszłyki

Dodane przez: anta19

Szaszłyki z brukselką

Brukselka swoim kształtem idealnie...

galareta

Dodane przez: Ika 1961

Serce z sarny w galarecie

Wykwintna, staropolska przystawka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE