Szaszłyki z morszczukiem

0 (0 ocen)

Pyszne kolorowe szaszłyczki z grilla z dodatkiem ryby.

Składniki:

  • 400 g filetów z morszczuka
    1 mała zielona cukinia
    1 mała żółta cukinia
    1 papryka czerwona
    2 cebule
    1 łyżeczka przyprawy do ryb
    5 łyżek oleju
    3 łyżki soku z cytryny
    przyprawa grill ziołowy Kamis do warzyw
    olej do skropienia warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Ryba

Szaszłyki z morszczukiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę. Wymieszać 5 łyżek oleju, 3 łyżki soku z cytryny i 1 łyżeczkę przyprawy do ryb. Filety morszczuka pokroić na małe kawałki i wrzucić do marynaty, dokładnie wymieszać aby marynata pokryła rybę. Odstawić na min.1 godzinkę, ja zawsze przygotowuję wcześniej i wstawiam na noc do lodówki. Od cukinii odkroić końcówki i pokroić na plastry. Z papryki usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki, można rozdzielić na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa włożyć do miski, skropić olejem i posypać przyprawą grill ziołowy, dokładnie wymieszać. Na patyki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie warzywa i kawałki ryby. Podpowiadam aby rybki nie dawać na końcach bo jak już jest mięciutka to rozdziela sie na kawałeczki i nieraz spada z patyka. Najlepiej umieścić ją między warzywami. Szaszłyszki grillować ze wszystkich stron aż ładnie się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Papryka Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować