Szaszłyki z mięsnymi kuleczkami

0 (0 ocen)

  • Średni

Szaszłyki z mięsnymi kuleczkami

  • Średni

Składniki:

  • - mięsa mielonego: 40 dekagramów
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - Cebule: 2 sztuki
    - pieczarek: 40 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - przyprawa do gyrosa: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki z mięsnymi kuleczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrobić z odrobiną bułki tartej i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować małe kuleczki i obsmażyć.
  • 2. Paprykę pieczarki i cebulę pokroić na większe kawałki. Kulki z mięsa mielonego, cebulę,paprykę, pieczarki nadziewać na patyczki do szaszłyków. Posypać przyprawą gyros, i grilować około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować