Szaszłyki z mięsa mielonego z cukinią

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne z grilla, jak i z piekarnika :)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mięso mielone z indyka: 250 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - mała cukinia: 2 sztuki
    - posiekany ząbek czosnku: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - zioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa do mięs: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki z mięsa mielonego z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć i zetrzeć na tarte o dużych oczkach. Oprószyć solą i odstawić na kilka minut aż puści soki. Odcisnąć z nadmiaru płynu i wrzucić do miski. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, mięso i jajko. Wymieszać. Dodać przyprawy – zioła prowansalskie, pieprz, przyprawę do mięs, paprykę i pierz- ze dwie szczypty. Wyrobić. Jeśli masa jest rzadka dodać bułkę tartą.
  • 2. Z masy formować podłużne kotleciki, które polecam albo upiec w piekarniku (180 stopni Celsjusza ok. 1h) albo na tacce aluminiowej na grillu.
    Po upieczeniu nadziać na patyczki – fajniej wyglądają- i podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować