Szaszłyki z łososia z cytryną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łosoś pachnący cytryną to bardzo zdrowe rozwiązanie na ucztę grillową. Wygląd szaszłyków zachęci nawet dzieci do zjedzenia ryby.

  • 20 min

Składniki:

  • • 400 g filetu z łososia
    • 3 cytryny
    • pieprz cytrynowy
    • sól, biały pieprz
    • 3 łyżki oliwy

Szaszłyki z łososia z cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z łososia i cytryny 1. • Łososia pokroić w kostkę 2x2 cm, posypać solą, pieprzem cytrynowym i białym, i wymieszać z oliwą.
    • Odstawić łososia do lodówki na kilka godzin lub na noc.
    • Cytrynę sparzyć i pokroić w cienkie plastry.
    • Nabijać kawałki łososia na metalowe lub drewniane patyczki, na przemian z plastrami cytryny złożonymi na pół.
    • Upiec na grillu z obu stron.

Porady

Do wykonania tych szaszłyków można użyć zwykłych drewnianych szpadek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy