Szaszłyki z kurczakiem i serem

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Wyśmienite na każdą okazję:)

  • 15 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka,
    ser żółty,
    mleko,
    jajo,
    bułka tarta,
    pieprz, sól,
    dodatkowo: patyczki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki z kurczakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe szszłyki 1. Kurczaka kroimy w kostkę, ser żółty również. Mięso i ser nabijamy na patyczki na przemian. Następnie robimy panierkę (w jednym talerzu mieszamy mleko z jajem oraz przyprawami, do drugiego wsypujemy bułkę tartą). Panierujemy przygotowane wcześniej surowe szaszłyki z każdej strony. Smażymy na gorącym oleju we frytkownicy ok 5-10 min.
  • 2.

Porady

Szaszłyki można smażyć również na patelni na głębokim oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować