Szaszłyki z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w dość duże kostki.
Z przypraw, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz oleju przygotowujemy marynatę. Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie w niej obtaczamy. Wkładamy do lodówki na minimum 1,5h. Najlepiej mięso zamarynować dzień wcześniej albo z samego rana w dniu grilla.
2.Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w duże kostki, cukinię w plasterki. Cebulę kroimy w ćwiartki a następnie w poprzek na połówki.
Warzywa nakłuwamy na patyczki na przemian z mięsem.
Grillujemy około 30min, aż mięso będzie mięciutki, co jakiś czas obracając.
Porady
Warto szaszłyki podać z sosem czosnkowym lub ziołowym
Komentarze