Szaszłyki z kurczaka z pieczarkami

4.49 (153 ocen)

Szaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze

Składniki:

  • 1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka
    3 duże cebule
    500 g pieczarek
    ulubiona przyprawa do mięsa
    ok. 3-5 łyżek oleju
    Dodatkowo:
    patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe)
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę doprawiamy przyprawą do mięsa
  • szaszłyki 2. Każdą cebulę dzielimy na 4 części i oddzielamy pojedyncze warstwy, następnie doprawiamy olejem i tą samą przyprawą którą użyliśmy do kurczaka
  • szaszłyki 3. Na każdy patyczek nabijamy mięso, cebulę, pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół), mięso, cebulę itp. aż do wykończenia składników.
  • 4. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce. Takie szaszłyki mogą być również pieczone na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować