Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szaszłyki w nieco odmiennej wersji, z kuleczkami z mięsa mielonego, kolorową papryką, cebulką i ogórkiem:)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 40 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - tarta bułka: 2 łyżki
    - przyprawa do mięsa mielonego: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - ogórki konserwowe: 5 sztuk
    - cebula duża: 1 sztuka
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi 1. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego.
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi 2. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej.
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi 3. Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze plasterki. Na długie drewniane szpikulce nabijamy kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi 4. Szaszłyki grillujemy na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracamy, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować