Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciekawa propozycja obiadowa,danie świetnie się sprawdzi również na kolacje.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szaszłyków

    300 g ciasto francuskiego
    500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 cebula
    3 łyżki sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    sałata
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szaszłyki z klopsikami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim. 1. Do mięsa mielonego zetrzeć na tarce cebulę,dodać pieprz,sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek,w razie potrzeby dodać sól do smaku pamiętając,że sos sojowy jest słony.
    Całość dokładnie wyrobić ręką i odstawić na pół godz.do lodówki.
    Uformować klopsiki po 4 na szaszłyk,po 25 g jeden.
    Ciasto francuskie rozwinąć w prostokąt i pociąć na paski niewiele szersze jak klopsiki.
    Patyczki od szaszłyków chwilę moczyć w wodzie,ułożyć 4 klopsiki w odstępach,następnie uzupełnić ciastem francuskim,całość przebić patyczkiem do szaszłyków.
  • Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim. 2. Tak przygotowane szaszłyki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
  • Szaszłyki z Klopsikami w Cieście Francuskim. 3. piec w 180 C ok.40 min.do zarumienienia ciasta.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Ciasto francuskie przed włożeniem do piekarnika posmarowałam roztrzepanym jajkiem. W połowie pieczenia przekręciłam szaszłyki na bok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso mielone Mięso Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować