Szaszłyki z kiełbaski i marynowanej cebuli

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Sezon grillowy w pełni, więc podzielę się moim patentem na zrobienie prostych kiełbasek w formie szaszłyków z zamarynowaną wcześniej cebulką.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki - ilości dowolne:
    dobrej jakości kiełbasa,
    duże cebule,
    Marynata do cebuli:
    olej rzepakowy,
    sól,
    przyprawa do dań z grilla.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Szaszłyki z kiełbaski i marynowanej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy, np, w ćwiartki i rozdzielamy na pojedyncze piórka. Cebulę przekładamy do miseczki, skrapiamy kilkoma kroplami oleju, lekko solimy i oprószamy przyprawą i odstawiamy na ok 30 min. W tym czasie kroimy na plastry kiełbaskę. Na patyczki nadziewamy raz kiełbaskę raz piórko cebuli. Pieczemy na grillu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować