Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami

4.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i kolorowe szaszłyki z kiełbasek i warzyw podane z sosem z jalapeño smakują wybornie.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 230 g kiełbasek, u mnie roztoczańskie
    młoda cukinia
    czerwona cebula
    papryka czerwona
    papryka żółta

    sos:
    200 g jogurtu nadbużańskiego
    2-3 marynowane papryczki jalapeño
    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki

Szaszłyki z kiełbaskami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski kroimy w kawałki, papryki w kostkę, cebulę w ósemki i rozdzielamy na kawałki. Cukinię kroimy w plastry, które kroimy na cztery kawałki.
    Na wykałaczki na przemian nadziewamy warzywa i kawałki kiełbasy.


    Grillujemy po 2 minuty z każdej strony.

    Jogurt mieszamy z drobno posiekanym jalapeño. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Szaszłyki podajemy z sosem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować